Mad og måltider
I Hørby Spirehus serveres en sund og alsidig kost, af både økologiske og almindelige gode fødevarer.
Vi har fokus på madmod og madglæde
Vi arbejder med fra jord til bord
Rammen om måltidet er for mig vigtigt:
Maden anrettes indbydende
Der skal være tid, ro og hyggelig stemning
Vi udfordrer smagsløgene og prøver nyt.
Læring i hvornår kan jeg mærke jeg er mæt
Vi spiser sammen med børnene og er gode rollemodel
Begyndende lærer om dannelse/ bordskik (Be om – Tak for mad)
Hvad kommer på bordet:
Her kommer eksempler på hvad vi servere for børnene:
Morgenmad: Havregrød / Havregryn med revet frugt i eller en bolle
Formiddagsmad: Brød med frugt / grøntager
Frokost: Grøntsager og rugbrød med forskelligt pålæg. (Feks: Æg, banan, ost, postej, fisk, pålæg, avokado osv)
Der kan også komme pasta, en skive citron, frikadeller, pølsehorn eller en varm ret på tallerken.
Det kan også være vi laver bålmad i haven i form af suppe, snobrød el
Alt muligt der giver anledning til at prøve noget nyt.
Eftermiddagsmad: Frugt / grøntsager, brød, knækbrød, bananpandekager, rugvafler
Der serveres vand til alle måltider (Mælk til morgenmad)
Sødesager:
Der begrænses indtaget af søde sager.
Men huset her byder også på fødselsdags kage, regnvejrs pandekager, småkager til jul og en hyggekiks på cykelturen.
Særlig madhensyn:
Hvis jeres barn har behov for særlig kost, tager vi en snak herom.
Vi tager så vidt det er mulig hensyn og ellers er der mulighed for at I selv kan medbringe særlig kost.